به محض اینکه شما منابع جدیدی را به فعالیت هایی با انواع زمانبندی اتوماتیک تخصیص دهید، آنگاه دو رویکرد

برای کنترل نحوه ی زمانبندی فعالیت ها پیش روی شما خواهد بود:

1.       انواع فعالیت ها به صورت Fixed Unit-   Fixed Work-    Fixed Duration

2.       زمانبندی به صورت Effort Driven

با استفاده از این روش ها به محض اینکه برنامه پروژه خود را برای رسیدن به یکی از محدودیت های بودجه، تاریخ تحویل و یا حوزه بهینه می کنید، آنگاه زمانبندی به نحوی که شما انتظار دارید و یا آنچه در واقعیت رخ می دهد تغییر می یابد.

برای فعالیت هایی از نوع زمانبندی اتوماتیک، زمانی که یکی از موارد زیر را تغییر دهید باقی موارد برای خنثی کردن اثر آن نیز تغییر می کنند

1.       Assignment Unit : منعکس کننده تعداد منابع تخصیص یافته و میزان آنها می باشد. به طور مثال تمام وقت، نیمه وقت و......

افزودن و حذف منابع یا تغییر واحد تخصیص Assignment Unit بعد از تخصیص اولیه آنها شامل این نوع تغییر خواهد بود.

2.       Work: میزان زمانیکه ( ساعت ها یا روزها و....)  منابع بر روی فعالیت های تخصیصی خود کار می کنند.

3.       Duration: مدت زمانیکه از تاریخ شروع تا تاریخ پایان فعالیت به طول می انجامد. تغییر در مدت زمان فعالیت به طور طبیعی بر روی تاریخ پایان فعالیت تاثیر می گذارد. ( اگرچه آن می تواند بر روی تاریخ شروع نیز تاثیر گذار باشد.)

سه پارامتر فوق به عنوان اساس نحوه ی زمانبندی فعالیت در هنگام تخصیص منبع می باشد. این سه پارامتر به  یکدیگر وابسته می باشند. در حقیقت این سه نیز ارتباطی مثلثی شکل با یکدیگر دارند. زمانیکه شما یکی را تغییر می دهید، حداقل یکی از آنها تاثیر می پذیرد. به طور مثال اگر شما Duration را اصلاح کنید، ٌWork مجددا اصلاح می شود. اگر Assignment Unit را تغییر دهید، Duration مجدد محاسبه می شود. در حقیقت زیر مبنای محاسبات زمانبندی نرم افزار می باشد.

Duration * Unit = Work

در حقیقت تغییرات اتوماتیک Duration یا Unit یا Work به علت خنثی کردن تغییر اعمالی شما می باشد، که بستگی به نوع فعالیت و یا Effort Driven بودن فعالیت دارد.

اما انواع فعالیت ها به چه صورت می باشند؟

زمانیکه شما تغییری ایجاد می کنید، آنگاه نوع فعالیت دیکته می کند که کدام یک از سه پارامتر فوق باید ثابت باشد و کدام یک از دو پارامتر دیگر باید منعطف شود تا تغییرات اعمالی را اصلاح نماید.

بنابراین سه نوع از فعالیت ها عبارتند از: Fixed Unit-     Fixed Work-    Fixed Duration

به علت اینکه انتخاب هر کدام از انواع فوق، حالتی از تعیین نحوه ی زمانبندی اتوماتیک فعالیت ها می باشند. بنابراین این سه نوع تنها برای فعالیت هایی با زمانبندی اتوماتیک قابل اعمال است.

سوالی در اینجا مطرح می شود که آیا باید یک فعالیت دارای زمانبندی Effort Driven باشد؟؟

همانطور که از نام آن مشخص است نوع زمانبندی Effort Driven دیکته می کند، که به محض اینکه منابع بیشتری به فعالیت افزوده می شود، آنگاه هر کدام از منابع حجم کاری کمتری را باید انجام دهند. اگرچه کل حجم کاری که باید توسط منابع تخصیص یافته انجام یابد، ثابت می ماند. در حقیقت معرف قانون Many hands make light Work می باشد. به همین ترتیب اگر منابعی از فعالیت حذف شود، آنگاه منابع باقی مانده باید حجم کاری بیشتری انجام دهند. در حالیکه حجم کاری کلی برای منابع ثابت باقی می ماند. نتایج زمانبندی Effort Driven در ترکیب با انواع فعالیت ها به شرح زیر می باشد:

1.       برای فعالیتی که دارای حالت Effort Driven و نوع Fixed Unit می باشد، آنگاه افزودن منابع باعث کاهش مدت زمان خواهد شد.

2.       اگر فعالیتی با نوع Fixed work باشد، به طور طبیعی Effort Driven می باشد. بنابراین افزودن منابع بیشتر مدت زمان فعالیت را نیز کاهش می دهد.

3.       برای فعالیتی با حالت Effort Driven و نوع Fixed Duration، افزایش منابع باعث کاهش حجم کاری تخصیص یافته به هر منبع می شود.

به طور پیش فرض زمانبندی Effort Driven برای تمام انواع فعالیت ها از نسخه 2010 نرم افزار غیر فعال شده است. در حالیکه در نسخه های ما قبل این حالت فعال بوده است. این پیش فرض جدید قدرت کنترل بیشتری را به شما می دهد. این موضوع مزیتی به شمار می آید، چرا که مدت زمان فعالیت هایی با حالت زمانبندی اتوماتیک با افزایش یا کاهش منابع دیگر دستخوش تغییر نخواهند شد.

به طور مثال فعالیت بازبینی نقشه ساختمان با مدت 4 روز ثبت شده است و تمایل دارید که تمام منابع تخصیصی این فعالیت را در 4 روز به اتمام برسانند. فرض کنید که متوجه می شوید، منبعی باید به تیم بازبینی اضافه نمایید. زمانی که این منبع را به فعالیت اضافه می کنید، تمایل ندارید مدت زمان فعالیت نیز کاهش یابد. در حقیقت این موضوع حالتی نمی باشد که با افزودن منبع فعالیت با سرعت بیشتری انجام شود. در نتیجه قطعا در این شرایط باید حالت Effort Driven غیر فعال گردد.

به عنوان مثالی دیگر فرض کنید، نقاشی ساختمان باید در طی مدت چهار هفته به اتمام برسد. اما به علتی تمایل دارید که نقاشی ساختمان در 2 هفته به اتمام برسد. بهتر است این فعالیت دارای حالت Effort Driven گردد و زمانیکه شما نقاش دوم را اضافه می کنید، مدت زمان فعالیت به 2 هفته کاهش می یابد. در بیشتر موارد دلیل اصلی افزودن منابع به یک فعالیت کوتاه کردن تاریخ اتمام می باشد. در نتیجه قبل از وضع حالت Effort Driven باید به طبیعت فعالیت نیز توجه نمایید.

برای فعال نمودن این حالت برای فعالیتی در نمای Gantt Chart قرار بگیرید، آنگاه با دو بار کلیک بر روی فعالیت پنجره Task Information را باز نمایید. سپس از طریق سربرگ Advanced می توانید گزینه Effort Driven را فعال نمایید.

اما برای اینکه به طور پیش فرض برای تمام انواع فعالیت های جدید فعال گردد. کافی است از طریق سربرگ File پنجره Options را باز نمایید، آنگاه از لیست سمت چپ Schedule را انتخاب نمایید. سپس بخش Scheduling options for this project  را بیابید و گزینه New tasks are Effort Driven را فعال نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

انتشار مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.